Zoeken

Doeboek muzikaal erfgoed

Het Doeboek muzikaal erfgoed is de handige gids voor elke organisatie of elke persoon die van ver of van dichtbij met muzikaal erfgoed te maken heeft: orkesten, organisatoren, muziekclubs, componistenverenigingen, rockmuzikanten, verzamelaars, fanfares, professionele muzikanten en amateurs.

Het doet er niet toe of men veel of weinig erfgoed beheert: iedereen vindt er tips en richtlijnen om naar eigen mogelijkheden toe te passen op zijn erfgoed. Daarom biedt het Doeboek telkens drie opties om een probleem aan te pakken: basis, wenselijk en optimaal. Het basisniveau is voor iedereen haalbaar en vereist geen of weinig extra investering; het wenselijk niveau gaat een stapje verder en het optimaal niveau benadert de standaard die door de professionele erfgoedinstellingen (musea, bibliotheken, archiefinstellingen) vooropgesteld wordt.


Concreet vind je er tips over:

  • Hoe weet ik wat ik heb en breng ik mijn erfgoed in kaart?
  • Hoe bewaar ik best mijn erfgoed?
  • Hoe orden ik mijn erfgoed? (volgt later)
  • Wat kan ik met mijn erfgoed allemaal aanvangen? (volgt later)
  • Aan wie kan ik mijn erfgoed overdragen en hoe gaat dat in zijn werk?

 

Het Doeboek wordt aangeboden in pfd-formaat en kan je vrij downloaden en verspreiden. Het Doeboek wordt regelmatig ge├╝pdatet met nieuwe informatie en nieuwe hoofdstukken.

BijlageGrootte
Doeboek_september2014.pdf326.24 KB
In_kaart_brengen_sjabloon.ods5.03 KB
print deze pagina