Harmonisch samenspel in het parlement op deze inspiratiedag.

Op 22 april organiseert het Belgian Carillon Heritage Committee i.s.m. FARO, de Senaat en de Kamer van volksvertegenwoordigers een inspiratiedag voor beiaardiers, cultuurambtenaren, beleidsmakers en erfgoedwerkers maar evenzeer voor de geïnteresseerde in muzikaal erfgoed.

De beiaard van het parlementDe beiaard van het parlement

De inspiratiedag kadert in de erkenning van de Belgische beiaardcultuur door de UNESCO als voorbeeldpraktijk in de omgang met immaterieel cultureel erfgoed. Hierdoor erkent de UNESCO de waarde van de beiaard voor het samenleven in de stad en roept ze de beiaardcultuur op om zich verder te ontwikkelen. In het plenaire deel van de voormiddag krijgt u onder meer een antwoord op de vraag hoe de beiaardiers met de inzichten rond immaterieel cultureel erfgoed kunnen inspelen op lokale besturen en gemeenschappen. De workshops in de namiddag sluiten aan op het plenaire gedeelte en gaan verder in op een aantal problematieken.

Het moment dat u niet mag missen, is het concert op de beiaard van het Federaal Parlement met initiatie voor de aanwezige prominenten. Wie waagt zich aan de beiaard?

De dag wordt plechtig afgesloten met de uitreiking van de UNESCO-diploma’s aan beiaardiers en gemeentebesturen.

Het programma vind u op de site van de Vlaamse Beiaardvereniging: http://www.beiaard.org/nieuws_22april2016.html.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn